واحد ایمنی
نکات ارگونومی کار با کامپیوتر و ارگونومی اداری جهت پیشگیری از آسیب های اسکلتی عضلانی
مهمترین نکات ارگونومی کار با کامپیوتر و ارگونومی اداری جهت پیشگیری از آسیب های اسکلتی عضلانی:
ارتفاع صندلی را طوری تنظیم کنید که پاها به صورت صاف و بدون کشیدگی ران و ساق پا روی زمین قرار گیرند و درصورتی که کف پا بر روی زمین قرار نمیگیرید از زیر پایی استفاده کنید.
از پشتی صندلی جهت حمایت از گودی کمر (قوس طبیعی ستون فقرات) استفاده کنید.
دسته صندلی را همسطح با میز کار تنظیم کنید تا زاویه بین آرنج و ساعد 90 درجه باشد.
صفحه مانیتور حداقل به اندازه طول بازوی کاربر (۵۰–۷۰ سانتیمتر) از کاربر فاصله داشته باشد و ارتفاع مانیتور باید به گونه ای باشد که بالاترین قسمت صفحه نمایش همسطح یا کمی پایینتر از ارتفاع چشم کاربر باشد تا از فشار به گردن جلوگیری شود.در صورت پایین بودن ارتفاع مانیتور میتوان از زیر مانیتوری جهت تنظیم ارتفاع استفاده کرد.
ماوس و صفحه کلید بهتر است نزدیک به هم باشند تا از کشیدگی شانه و بازو جلوگیری شود. همچنین می بایست مچ دست هنگام کار با این دو ابزار به صورت صاف و بدون انحراف به سمت بالا یا پایین باشد.
پوزیشن نشستن: از قوز کردن یا خم شدن به جلو خودداری کنید. لگن باید کاملاً به پشتی صندلی چسبیده باشد.
نور محیط: باید مناسب و بدون انعکاس روی صفحه نمایش باشد.صفحه مانیتور می بایست در زاویه 90 درجه نسبت به پنجره قرار بگیرد.
قانون ۲۰-۲۰-۲۰: هر ۲۰ دقیقه، ۲۰ ثانیه به شیئی در ۲۰ فوتی (۶ متری) نگاه کنید تا چشمها استراحت کنند.
استراحت های کوتاه: هر ۳۰–۶۰ دقیقه، حداقل ۲–۵ دقیقه استراحت کنید و با انجام حرکات کششی گردن، شانهها، مچ و کمر، از خشکی عضلات جلوگیری کنید. 
نتیجهگیری: رعایت اصول ارگونومی در محیط کار با کامپیوتر نهتنها از بروز مشکلاتی مانند سندرم تونل کارپال، کمردرد، گردن درد و خستگی چشم جلوگیری میکند، بلکه باعث افزایش تمرکز و کارایی نیز میشود. «با تشکر از همکاری سرکارخانم پریسا فتحی کارشناس بهداشت حرفه ای » #پیام_ایمنی











نظر دهید